KALKULÁTOROK

VÉNUSZ-Egyéni 2022 képekben

A VÉNUSZ-Egyéni szoftver ideális segítség könyvelőknek, illetve azoknak, akik saját maguk akarják elvégezni a számítási és havi járulék bevallási feladatokat. A Vénusz-Egyéni szoftverrel akárhány egyéni vállalkozó nyilvántartható, így a könyvelő cégek számára ideális választás. A havi kivét és átalány elszámoláson túl a szoftver elkészíti a 2258-as bevalláshoz az XML formátumú feladást is.  A VÉNUSZ-Egyéni 2022 éves díja 40 ezer forint bármennyi egyéni vállalkozóra is alkalmazzák. Az alapadatok előzetes feltöltése után a havi kivét, átalányelszámolás, 2258-as XML feladás elkészítése és a bevallás ügyfélkapun elküldése 5 percet sem vesz igénybe.


Átalányadó kalkulátor adókedvezményekkel 2022

Az interneten elérhető kalkulátorok többsége nem havi bontású adatokkal számol, így nem alkalmasak a havi tényadatok megadására. Sajnos ilyen a NAV kalkulátora is, amelyik éves bevétellel számol, egyenletesen elosztva 12 hónapra. Ezt meghaladóan a kalkulátorok többsége figyelmen kívül hagyja a különböző adóalap és járulék kedvezményeket is, pedig ezek jelentősen befolyásolják az adó és járulékfizetési kötelezettségeket. Az itt közzétett kalkulátor mindenki számára szabadon letölthető. Figyelembe veszi az adóalap és járulék kedvezményeket, számolja az iparűzési adót is. A számításokat elvégzi főfoglalkozású, nem főfoglalkozású és nyugdíjas egyéni vállalkozóra is. Minden hónapra utólag megadható a tényadat is: a havi tényleges bevétel. Így nem kell ismerni az átalányadók és járulékok számítási szabályait. A 2258-as járulékbevallás elkészítése viszont már szoftvert igényel, amelyik figyelembe veszi a NAV által kissé elbonyolított ellenőrzési szempontokat is a feladásként elkészített XML fájlban. Ilyen szoftver a Vénusz-Egyéni 2022. Ennek bemutatóját fentebb megtekintheti.  


Nyugdíj kalkulátor

Ez a kalkulátor kiszámítja a korábbi évek jövedelemadataiból és a szolgálati időből a nyugdíj várható összegét a 2022. évtől esedékes valorizációs szorzókkal. A valorizációs szorzók a nyugdíj előtt állóknál az éves nettóbér növekedéshez igazítja a korábbi évek kereseteit. Nyugdíjba vonulás után már csak az infláció mértékével emelkednek a nyugdíjak. Emiatt az év utolsó három hónapjában már nem érdemes nyugdíjba menni, meg kell várni a következő év elejét. A kalkulátor akkor is számol, ha nem tudjuk mindegyik év adatát megadni.


.Tgyás, Gyed, Gyes számítása

A 2022. éves minimálbérrel frissített kalkulátor a szülés várható időpontja alapján és az előző évi jövedelem alapján kiszámítja a várható Tgyás, Gyed, Gyes nettó összegét.