KALKULÁTOROK

DÍJMENTES Átalányadó elszámoló szoftver 2023  

Frissítés: Díjmentesen letölthető innen a Vénusz-Egyéni 2023-as átalányadózó egyéni vállalkozó szja előleg és 2358-as járulékbevallás nyomtatványt kitöltő szoftver "éles" verziója, mely egyszerre több egyéni vállalkozó elszámolását is kezeli párhuzamosan, így könyvelőknek ideális. Valamennyi adóalap kedvezményt kezeli a szoftver, mely excel környezetben működik. Akár az egész 2023-as év visszamenőlegesen átszámolható. A 2358-as nyomtatvány kitöltése önmagában nem elégséges, mert az nem tartalmaz adatot az szja előlegre vonatkozóan. Nyugdíjasra is el kell végezni az szja előleg számítást. Ez a 2023-as szja bevalláshoz mindenképpen szükséges. Egyetlen gombnyomással átválthat az szja előleg és járulék számításról a neki megfelelő 2358-as nyomtatványképre. A szoftver működtetését segíti az alábbi kezelési leírás képekben.     

VÉNUSZ-Egyéni 2023 működtetése képekben


Nyugdíj kalkulátor

Ez a kalkulátor kiszámítja a korábbi évek jövedelemadataiból és a szolgálati időből a nyugdíj várható összegét a 2024. évtől esedékes valorizációs szorzókkal. A valorizációs szorzók a nyugdíj előtt állóknál az éves nettóbér növekedéshez igazítja a korábbi évek kereseteit. Nyugdíjba vonulás után már csak az infláció mértékével emelkednek a nyugdíjak. Emiatt az év utolsó három hónapjában már nem érdemes nyugdíjba menni, meg kell várni a következő év elejét. A kalkulátor akkor is számol, ha nem tudjuk mindegyik év adatát megadni.


.Tgyás, Gyed, Gyes számítása

A 2024. éves minimálbérrel frissített kalkulátor a szülés várható időpontja alapján és az előző évi jövedelem alapján kiszámítja a várható Tgyás, Gyed, Gyes nettó összegét.