KALKULÁTOROK

Itt a szoftveres segítség az átalányadó szja előleg és 2358 járulékbevallás negyedéves elszámolásához: Vénusz-Egyéni 2023

2023-ban az átalányadózás kedvezően változott a göngyölített járulékszámításnak köszönhetően, de a negyedéves átlagolás rendkívül bonyolulttá tette az elszámolást és az adóalap kedvezmények akár havonként eltérő figyelembe vételét. 2023-ban a kedvezmények köre kibővült a 30 év alatti anyák kedvezményével. A 2358-as járulékbevallás nem határozza meg a fizetendő szja előleget. Arra külön számítást kell végezni. A bonyolult számítási feladatok bemutatására és ellenőrzésére most közzétettem a Vénusz-Egyéni 2023 díjmentes próbaverzióját. Töltse le és próbálgassa bátran. Akár az egész 2023-as év előre modellezhető. Egy gombnyomással átválthat az szja és járulék számításról, a neki megfelelő 2358-as nyomtatványképre.

DÍJMENTES Átalányadó elszámoló szoftver 2023  Frissítés 2358 kitöltésével, nyomtatványképével!

Díjmentesen letölthető itt a Vénusz-Egyéni 2023-as egyéni átalányadó szja előleg és 2358-as nyomtatvány kitöltő szoftver próbaverziója, mely egyszerre több egyéni vállalkozó elszámolását kezeli párhuzamosan, így könyvelőknek ideális. A próba verziót feltöltöttük adatokkal. A neveket és az adószámot nem lehet megváltoztatni, de a többi adat teljes körűen módosítható. Valamennyi adóalap kedvezményt kezeli a szoftver, mely excel környezetben működik. Akár az egész 2023-as év előre modellezhető. A 2358-as nyomtatvány kitöltése önmagában nem elégséges, mert nem tartalmaz adatot az szja előlegre vonatkozóan. Nyugdíjasra is el kell végezni az szja előleg számítást. Egyetlen gombnyomással átválthat az szja előleg és járulék számításról a neki megfelelő 2358-as nyomtatványképre. A próba szoftver működtetését segíti az alábbi kezelési leírás képekben.     

VÉNUSZ-Egyéni 2023 működtetése képekben


Nyugdíj kalkulátor

Ez a kalkulátor kiszámítja a korábbi évek jövedelemadataiból és a szolgálati időből a nyugdíj várható összegét a 2023. évtől esedékes valorizációs szorzókkal. A valorizációs szorzók a nyugdíj előtt állóknál az éves nettóbér növekedéshez igazítja a korábbi évek kereseteit. Nyugdíjba vonulás után már csak az infláció mértékével emelkednek a nyugdíjak. Emiatt az év utolsó három hónapjában már nem érdemes nyugdíjba menni, meg kell várni a következő év elejét. A kalkulátor akkor is számol, ha nem tudjuk mindegyik év adatát megadni.


.Tgyás, Gyed, Gyes számítása

A 2023. éves minimálbérrel frissített kalkulátor a szülés várható időpontja alapján és az előző évi jövedelem alapján kiszámítja a várható Tgyás, Gyed, Gyes nettó összegét.